Akrylnaglar- fransk manikyr på Lisa

 Igår var Lisa här för att snygga till sina naglar! Franska i lite lagom längd och lätt rundade var vad som önskades, så det fixade vi!
 
Här är naglarna prepade och formarna som jag förlänger på sitter på plats.
 
 
Det färdiga resultatet!

Akrylnaglar- franska

 
Jag har haft min superduperunderbara Steffi här för fina naglar. Franska skulle det förstås vara! Jag är nästan helt nöjd med dem, formen ska bli bättre till nästa gång!

smoky under eye tutorial

Hittade denna bild och tycker den visar enkelt och smidigt! En av de hetaste sminkningarna i höst, tyvärr har jag inte testat ännu, men lägger förstås upp resultatet här när det äntligen blir dags!


Det här med contour..

Att alla kändisar har tydliga käkben och plutiga läppar har inte bara med genetik och plastikkirurgi att göra. I de flesta fall ligger en skicklig makeup-artist bakom!
 
Kim Kardashian är känd för att vara en smidig användare av denna teknik! På bilderna ser ni först grunden, hur man använder sig av mörkare och ljusare nyanser för att framhäva olika områden i ansiktet. Dessa ska sedan suddas ut och det färdiga resultatet ser ni till höger!
 
 
Genom att använda shading och higlight tillsammans kan du förändra konturerna i ditt ansikte, tekniken kallas contouring. Shading görs ofta med en ögonskugga i en matt brungrå ton och läggs på de områden du vill ska "sjunka in", såsom under kindben, under hakan, tinningarna, vid näsbenet osv beroende på vad du vill förändra. Du kan också använda krämprodukter såsom en foundation eller liknande i en mörkare ton.
Highligt fungerar tvärtom och går ut på att få området du applicerar din highlight på att träda fram och "poppa ut". Highlightern kan du sätta tex på käkbenet, amorbågen, kindbenet eller ögonbrynsbenet. Även här går att använda ögonskuggor eller krämprodukter, men tillskillnad från shading kan produkterna nu gärna ha lite skimmer i sig.
 
På bilden nedan har jag använd countoring för att göra mitt ena kindben mer framträdande, bilden är tagen rakt framifrån (så rakt jag klarade av att ta den iaf!) med lika starkt ljus på bägge sidor (står framför ett fönster) och jag håller inte in någon av kinderna.
Kan ni se vilken sida jag har använt tekniken på?
 
 
Själv tycker jag det syns tydligt att vänstra kindbenet är mer framträdande! På bilden har jag förutom shading och highlight endast mineralpuder som grund. (observera att det alltså endast är kindbenet jag framhävt här, detta genom shading under kindbenet och i tinningen samt highlight på kindbenet. Betydligt större skillnad kan det bli om man använder contour även till haka, näsa, läppar och panna!)
 
Så, ställ er framför spegeln och lär känna ert ansikte, ta i mycket i början och överdriv så blir det enklare att se vad som är rätt för just dig. Lär du dig tekniken är det ett utmärkt sätt att tillfälligt förändra ditt utseénde utan några smärtor!
 

Spara vs slösa

Har ni sett beautyblendern som går att köpa bland annat på eleven som kostar 199 kr? Den har blivit hyllad av många då den är fri från latex (inte allergiframkallande) men framförallt för sin unika form då ena änden lämpas sig för applicering på hela ansiktet medan andra änden är mindre och spetsigare och passar under ögat, runt näsan och liknande ställen.

 
När jag var på H&M häromdagen såg jag att de har en liknande variant som kanske kan vara värd att testa?
29 kr kostar denna!
 
 

 

 


Så sätter du bäst upp ditt hår i en donut!

 

peek a bo

 
 
 
testat en ny gel-eyeliner från elf i färgen teal, supernöjd!

My perfect red

Jag är helt ärligt inte särskilt intresserad av nagellack. Det är ganska trist med en färg om ni frågar mig! Efter två dagar brukar mitt nagellack tas bort eftersom jag tröttnat. Men så kom hösten och jag fick nsgellacket "I'm not really a waitress" från opi. Och jag är såld!


youtubetip- finger waves

 

just jump

Jag ska inleda detta inlägg med att beklaga mig lite. Skolan är så extremt mycket mer krävande nu på masternivå än vad jag föreställde mig! Jag har aldrig pluggat så akrivt som nu, ändå räcker det inte till. Bloggen kommer naturligtvis bli lidande, men det är tvunget helt enkelt. Jag hinner ibland göra en sminkning värd att visa, men jag känner inte för att lägga så mycket tid på att föra över bilderna, skriva produktlista osv. Ett tag framöver blir det därför i princip bara bilder i inläggen, jag svarar naturligtvis om ni vill veta vad jag använt!
 
Så, här kommer istället en sminkning :)
 

akrylnaglar- Lady Stardust

Nu har goa Jessica haft sina naglar i 3 veckor, vid den tiden brukar det vara dags att göra om naglarna om man vill hålla dem fräsha utan alltför tydlig utväxt, speciellt om man är nagelbitare!
 
Före
Lite utväxt som ni ser, dock inga släpp!
 
 
Efter bortfilning:
Jag använder elfilen för att fila bort så mycket material som möjligt, detta sliter minst på de naturliga naglarna som får fortsätta växa under materialet! Sedan är det bara att lägga en ny design över!
 
Denna gång fick jag i princip välja design själv, men jag vissa innan att hon förstås ville ha stjärnor och var sugen på fransk, så det passade bra med dessa! (bildbomb)
 
 
Jag tror fasiken det blir liknande på mig snart! Vanliga franska är så eleganta, men för tråkiga för mig, lite glitter gör susen! Stjärnbandet är från stickers med olika kedjor jag köpt på tradera, jättefina och kanon att de går att forma längst smile line!
 
 
 

a girl is always a girl

För någon vecka sedan ville min kära mor att jag skulle sminka henne. Hon är inte van vid ögonskuggor, ifyllda bryn och så vidare, men tycker det är kul att testa!
 
 

Till ögonen använde jag matta lila nyanser för att framhäva hennes fina gröna ögon. Jag lade ingen eyeliner, men en grundlig fransmarkering. Mamma har väldigt korta ögonfransar och en fran smarkering gör stor skillnad på henne! På bilderna har jag dock även satt singelfransar. Ögonbrynen plockade jag lite fort och fyllde i, hon har väldigt fina ögonbryn! När man kommer upp till en ålder där linjer och rynkor börjar framträda gör man bäst i att hålla sig till matta ögonskuggor eftersom skimmer framhäver fina linjer.
 

Thermo gel

Jag är så otroligt sugen på att skaffa dessa Thermo gels som finns på maros, de skiftar färg beroende på temperatur! Så jäkla läckert, då kommer jag aldrig tröttna på naglarna! Det blir också en skiftning i färgen på naglarna i "normaltemperatur" eftersom nageln över nagelplattan får viss värme från fingertoppen under medan den fria kanten har lägre temperatur. Dessa superhäftiga gels kostar 99 kr styck och här är färgerna som finns att välja nu:
 


Min sminkhörna

Jag har långt ifrån den sminkförvaring jag önskar att jag hade, tänk vad underbart med en stor vit disk vid ett gigantiskt fönster med en massiv silverspegel.. En stor ljuskrona i taket och en bukett med rosa rosor. Ett helt rum med smink och walk in closet.. Jag är som sagt inte där än på länge och får tillsvidare nöja mig med ett eget litet badrum med en Ikea hylla och lite fina boxar! Boxarna har jag precis skaffat och jag älskar dem! Så söta och ger bra förvaring. Jag köpte dem på Ullared, 4 st för 70 kr, nästan gratis!


It´s a girl

 Här ser ni mitt nya läppstift från wet´n wild, färgen har det söta namnet "it´s a girl".
 Välpigmenterat och glider på fint, med spf 15, som hittat!
 
Kalejdoskop

Här är mina senaste naglar! En förstärkning på mina egna som jag gjorde för ca en vecka sedan :)


NantiqueVit, grön, gul, orange och rosa skugga från sleeks acid palett, mörkgrön makeupstore.


lips to thrill

Ett underbart budgettips till mystiska höstläppar är detta läppstick "lips to thrill" från H&M, för 40 kr blir det ditt!
 


Själva hylsan ligger i en snygg liten kartong och känns exklusivare än de stift som lanserades i våras (tror jag) där även själva hylsan var gjort av kartong. Färgen är sådär härligt mörk vinig, det glider på lätt, MEN läpparna behöver en ordentlig peeling då let lägger sig i vecken me en gång. En läppenna under detta stift skadar sanneligen inte, dels för att undvika att det sätter sig ojömt i de små vecken och dels för att öka hållbarheten.

akrylnaglar- Georgia

Igår gjorde jag en förlängning på min vän Martina!
 
Före:
Som ni ser är det inte så mycket nagel som finns där på grund av en ovana att bita då och då. Denna gång är dock planen att naglarna ska få växa ut en gång för alla!
 
 
Här är ena handen förlängd och filad! På nagelbitare är det bäst att inte förlänga så mycket för bättre hållbarhet, detta då det inte finns så stor yta på den naturliga nageln att fästa materialet på.
 
Och en massa efterbilder förstås :)
 

cinnamon

Igår var det en utställning i hantverk på museét i Eksjö och jag blev tillfrågad om att vara med och visa smink och hår. Jag ska hålla en kurs inriktad på balsmink så småningom och ville därför visa något helt annat nu för att inspirera!
På supervackra Amanda testade jag därför en lite galnare uppsättning och till sminket gjorde jag bara vad jag kände för. Vilket resulterade i en orientaliskinspirerad sminkning med "fjärilsvingad eyeliner".
 


 
Håret blev inte helt perfekt, men så lade jag inte heller någon enorm energi på det. Det var också första gången jag testade denna idé, så jag är ändå nöjd! Amandas eget hår är blont, det blev så fin effekt med den bruna förlängningen jag satte i också! Sedan är det verkligen en fröjd att sminka någon med så intensiv blick och fin benstruktur, jag hoppas verkligen jag får fler tillfällen att ha henne som modell!

soak off gel- Roman purple

Igår var Melina här igen för att fräsha till naglarna. "Kiss the bride" från orly har nu suttit på hennes naglar i 23 dagar, en ordentlig utväxt och lite som lossat här och var.
 
 
Denna gång lade vi en underbar rosa från star nail, färgen heter roman Purple, en stark skimrig cerise/rosa!
 

 
 
 
 

Saturday

 
 


 
Min sminkning från utgången i Lördags, blev inget avancerat! Usch, har blivit sjuk och har en hektisk dag framför mig.. Hela veckan kommer vara allt annat än lugn nu när skolan kört igång också!

In a rush

 
Eftersom min sambo är i polen och tävlar har han med sig systemkameran. Jag får inte riktigt till bilder med min digitalkamera, men dessa får duga!
Detta är en uppdatering av sminkningen jag visade senast, lite mer ögonskugga och färg på läpparna så är man redo för utgång! Tyvärr hinner jag inte skriva produktlista eftersom jag har brått till stallet, men samtliga skuggor är från sleeks au natural palett!
 
Och ett stort grattis till min älskling som precis tävlat färdigt!! Han tog silver i världsmästerskapen i styrkelyft!!! UNDERBART!!!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!