Acrylic brushes

Att ha penslar av god kvalité underlättar något enormt när man bygger naglar. Jag har ett antal olika penslar, både av bättre kvalité och sämre, tex ett par billiga köp från tradera. Jag använder i princip aldrig de jag anser vara sämre längre och tänker därför visa er mina två favoritpenslar.
Jag tror jag använder förhållandevis stora penslar, jag gillar inte att behöva sitta och dutta med småpenslar i onödan, de är bra till små detaljer som när man bygger blommor osv, vid själva uppbyggdnaden av nageln tycker jag en större pensel gör ett bättre jobb.

Eng: Having brushes of good quality helps a lot when you build nails. I have a variety of brushes, both of better quality and lower, such as a pair of cheap purchases from tradera/ ebay. I use almost never the ones I consider to be poor anymore, and therefore intend to show you my two favorite brushes.
I think I'm using a relatively large brushes, I do not like having to sit and dabbing with småpenslar unnecessarily, they are good for small details such as when building flowers, etc., at the very structured market of the nail, I think a larger brush does a better job.Detta är en "Grip! Flexbrush acrylic brush" pensel i storlek 8, det är en lagom storlek som fungerar att använda till allt egentligen, du kan fixa smile line med den, bygga upp nageln och det går att bygga dekorationer även om det inte är den ultimata penseln till just det. Den är gjord av kolinsky hår, handtaget av aluminium med en mjukt greppområde. Den är mjuk men ändå med motstånd i borsten och ligger skönt i handen. På nailsupplies kostar strax över 80 kr (!) vilket är ett sjukt bra pris för en pensel som denna!

Eng: This is a "Grip! Flex Brush acrylic brush" in size 8, there is an adequate size that works be used for everything really, you can fix the smile line with it, building up the nail and it is possible to build decorations even if it is not the ultimate brush for just that. It is made of Kolinsky hair, the handle of aluminum with a soft gripping area. It is soft but still with the resistance of the brush and fits perfectly in your hand. On nailsupplies cost just over SEK 80 (!) Which is a crazy good price for a brush like this one!


Nästa pensel är precis likadan som den förra, om än något större. Denna är i storlek 20, att göra dekorationer med denna är uteslutet, dock är den en riktig stjärna när den kommer till att kapsla in en design i genomskinlig akryl. Den samlar snabbt upp tillräckligt med material för att täcka hela nageln, i ett drag med penseln är materialet fördelat över hela nageln. Jag använder den också för att bygga ut nagelbädden, använder man sig av en den omvända metoden fungerar den kanon även till smile line och att lägga vit akryl på tippen. jag vet att många blir lite förskräckta av en pensel i denna storlek, men för mig underlättar den verkligen. Denna hittar du på samma ställe som den förra för starx över 150 kr.

Eng: The next brush is exactly like the former, albeit slightly larger. This is in size 20, to make decorations with this is impossible, however, it is a real star when it comes to encapsulate a design in transparent acrylic. It gathers up quickly enough material to cover the entire nail, in one stroke of the brush material is distributed over the entire nail. I use it also for the extension of the nail bed, using the reverse method works great even to smile line and adding white acrylic on the tips with this brush. I know that many people get a little frightened by a brush of this size, but for me it really helps. Price: 150 SEK

Bild från hemsidan

Sammanfattningsvis tycker jag alltså att dessa penslar är jättebra, de håller ihop sig fint, samlar upp vätska effektivt, har ett bekvämt grepp och framförallt räcker det för det mesta att torka av dem på papper efter användning, det fastnar inga akrylklumpar i dem. Du får dem i "gift cases" när du köper dem, en utmärkt och skyddande förvaring. Jag hade gärna betalat mer för dessa guldklimpar, att priset är så pass lågt ser jag mest som en bonus!

Eng: In summary, I think therefore that these brushes are great, they hold together nicely, collecting fluid efficiently, has a comfortable grip, and above all, it is sufficient in most cases wiping them on paper after use, it sticks no acrylic pockets in them. You get them in the "poison cases" when you buy them, an excellent and protective storage. I would have paid more for these nuggets of gold, the price is so low, I find more like a bonus!


Youtube tip- A base tutorial

Fanns flera produkter i denna tutorial jag bev intresserad av!

xlashXlash ger dig nu rabatt på deras serum om du gillar dem på facebook, du kan köpa det för 349 kr, istället för ordinarie pris på 499 kr!
Gilla dem på facebook och ange koden
XLASH15 vid din beställning!

close-up

Jag tycker sminkningen i förra inlägget förtjänade ett eget inlägg, så här kommer fler bilder!Jag har använt tre eyedusts, blå penna längst nedre fransraden, vaniljfärgad penna på vattenlinjen, blå mascara på övre fransarna och svart på underfransarna.

samarbete 3

Här har vi resultatet av mitt och Antonijas tredje samarbete där en av oss gör antingen en sminkning eller nageldesign som den andra ska inspireras av. Denna gång gjorde jag först en sminkning, och efter den gjorde Antonija naglar:space
Ber om ursäkt för att uppdateringen varit under all kritik den senaste tiden!
Här kommer i alla fall dagens sminkning, den består av en blå skugga från sleeks acid palett längstmed övre fransraden, jag har suddat den lite i ytterkanten av ögat. Över den ligger en blå glittereyeliner från H&M.
Läppstiftet kommer från en palett från Elf.

fresh´N quick

Ungefär så här har jag sett ut de senaste dagarna. Det är otroligt intensivt i skolan just nu, så jag har inte riktigt tid för ordentliga sminkningar. Jag använder en concealer från clarins "instant light" som är helt underbar! Ibland har jag enbart den som grund, idag använde jag dock lite foundation också. color stick från Elf har flera användningsområden! Här har jag färgen lilac petal både som rouge på kinderna och längst undre fransraden, ingen mascara, superskönt!

Haircut

I Fredags var jag hos frisören, min tanke var att gå därifrån med en strikt page och ombre färgning. Tjejen som klippte mig visste inte vad ombre var och trodde det skulle bli svårt att få till när jag berättade, så jag ville inte göra en chansning och få det misslyckat. Jag hade nämligen två dagar innan själv lagt in en mörkare brun, eftersom jag har så mycket röda pigment i mitt hår var sisken stor att ombren skulle bli orange liknande istället för blond, och det ville jag absolut inte!

Resultatet:Ber om ursäkt för den kassa kvalitén, lånade dem från salongens blogg eftersom jag själv glömde ta bilder när jag kom hem. Nu blev det istället in lite längre page och inte särskilt strikt, men klipningen är jag nöjd med! Nästa gång kommer jag dock göra det kortare, det går ju så snabbt för en frisyr som denna att växa ut!

Inspiration- Spring Nails

Spring time is getting closer and closer, found these pics at some really nice spring designed nails!Samarbete 2

Som ni vet har jag och Antonija från NailsNstuff påbörjat ett samatbete där en av oss gör aningen en nageldesign eller sminkning och så ska den andra göra en design som matchar till det motsatta.

Denna gång gjorde Antonija en sminkning och jag matchande naglar!Resultatet från förra gången kan ni se HÄR

Elf- coralHar detta fina nagellack på mif från Elf, coral, tycker det är helt underbart! Det är inte rosa och inte orange, har ett vackert skimmer och man kan nästan ana en blå underton, ÄLSKAR det!

SVAR

Blev inte supermånga frågor, men kul att ett par trillade in! Så, här kommer svaren!

vilket märke använder du när du gör gelé&akryl naglar?
Än så länge gör jag bara akrylnaglar och då använder jag mig av EZ flow, har testat vissa andra, men deras produkter har jag fastnat för. Dessa pulver har jag testat både ihop med aktylvätska från EZ flow och från andra märken, och de fungerar jättebra ihop med andra akrylvätskor också. Nu använder jag den luktfria akrylvätskan från nagelgiganten.

hur länge har du hållt på med naglar?
Hmm, tiden går fort.. Men snart är det i två år! Jag har dock inte varit särskilt aktiv, tyvärr har jag inte så jättemycket tid att lägga på nagelbygge, så ofta går det flera veckor emellan.


Detta är de första naglarna jag någonsin byggde! (på riktiga händer vill säga)

Var bor du? :)
Jag bor i Jönköping

Är du utbildad?
Inte ännu, jag pluggar dock just nu, är inne på mitt tredje år på den affärsjuridiska linjen, till sommaren har jag min kandidatexamen. Utbildningen är på sammanlagt 5 år, så det är inte jättelångt kvar :)
Jag har ingen utbildning varken i make up eller naglar.

Har du pojkvän?
Ja, bor sedan 3 år tillbaka med min sambo som heter Damir, han pluggar till revisor och tävlar på elitnivå i styrkelyft. Tillsammans har vi en liten familj med Chicco, en stor Chihuahuakille, och Ängla en liten yorkshireterrierflicka :)

Chicco & Ängla

Vad gör du på fritiden?:)
Sminkar och gör naglar! ;) haha, nej men mycket tid går till att plugga, annars myser jag med hundarna eller mannen, försöker träna lite då och då, men har svårt att få in rutinen. Jag hoppas på att börja rida snart igen också!

Favoritfärg att sminka med?
Åh, vad svårt! Jag älskar att använda starka färger, lila är en favorit som också passar mina bruna ögon! Men olika nyanser av brunt måste nog ändå bli svaret eftersom det passar till allt!

Hur fann du intresset för smink?
Det kom i samband med att jag tog studenten, jag tyckte det verkade onödigt dyrt att få smink och hår gjort, så jag tänkte att "det där fixar jag själv!" , tidigare stal jag från min syster och ägde ingen smink över huvud taget själv! Sedan märkte jag att det var ganska kul och fortsatte!

Hur fann du intresset för naglar?
Ungefär samma där, haha, berodde mest på att jag var så snål! Jag har alltid haft hemsk nagelkvalitét, och som inbiten hästtjej var det inte direkt någon större idé att ens försöka få fina naglar naturligt. Jag började med depends gel kit och insåg att konstmaterial var det enda sättet för mig att ha fina naglar.

Vilket är roligast? :)
Hmm, den var svår.. det är ju så olika saker man gör! Jag älskar fina glitter och dekorationer som hör naglar till, dessutom måste man inte tvätta av dem varje kväll! Fast smink är ju å andra sidan roligt just eftersom man kan variera sig varje dag.. Jag får nog ge det svaret att vad jag tycker är roligast går lite i perioder, men just nu är jag mest inne på smink!

GiiRL

En tjejig sminkning fick det bl när jag hade bråttom (har man inte alltid det?) för några dagar sedan. En tonad rosa ögonskugga med lila eyeliner till.

Bronze


Även de dagar jag har ont om tid på morgonen tycker jag om att testa något på något nytt, kanske testa en läppenna som eyeliner, ett läppstift ihop med ett nytt gloss använda ett rouge som ögonskugga och så vidare. Framför allt gillar jag att lägga produkterna på olika sätt. Jag lägger alltid solpuder under kindbenen eller enbart på äpplet som ett rouge. Nu tastade jag att lägga ordentligt med bronser på kindbenet och upp mot tinningarna. Det blev ganska bra tycker jag!
I övrigt bestod sminkningen av ögonskuggan Diva från MUS, och lip color pot i färgen red wine från Cailyn.

Påminnelse! - Frågestund

Har fått in några frågor, men kanske har ni fler? Publicerar svaren på Söndag!

Nu har jag visserligen inte så många läsare (bloggen är ju relativt ny), Men vi testar köra n frågestund så får vi se om jag får in några frågor!
Såm känn er fria att fråga vad som helst (med reservation för att vissa frågor tas bort om de är rent olämpliga ;))

Mine- proverFör länge sedan, jag vet inte när, berättade jag att jag beställt prover från Mine minerals. Jag hade planerat att använda dem i mina soak off gels för att få ett intensivare resultat, men det är så lite produkter i proverna så det är omöjligt att hälla något ur påsarna, allt klistrar sig fast i påsen :( Nåväl, efter att jag lagt upp mitt inspirationsinlägg med röda sminkningar plockade jag fram dem igen för att se om de kunde lämpa sig på ögonlocken istället. Och visst kan de det!

Eng: Long ago, I do not know when, I announced that I ordered samples from Mine minerals. I had planned to use them in my soak off gels to get a closer result, but there is so little product in the samples so it is impossible to pour something out of the bags, everything adheres when the bag: (Well, after I have placed up my inspiration posts with red makeup I picked them up again to see if they could be relevant to the eyelids instead. And of course they can!Marron, Persimmon,Berry och Lava

Marron drar lite åt brun/vinröd, berry är betydligt dovare än persimmon. De verkar alla otroligt trevliga att arbeta med, väldigt välpigmenterade och känns på något vis lite krämigare och mindre pudriga än de flesta mineralskuggor gör. Det blir spännande att testa dem i sminkningar, nu öbskar jag bara att jag hade blå ögon istället, de skulle göra sig så bra ihop med dessa nyanser!

Eng: Marron pulls slightly to the brown / burgundy, berry is much duller than the persimmon. They all seem incredibly nice to work with, very well pigmented and feels somehow a little creamier and less powdery than most mineral shadows do. It will be exciting to test them in makeup, now öbskar I only I had blue eyes instead, they would do so well with those shades!

Youtubetip- pixiwoo againÄven om denna look kanske var mest inne i höstas och känns lite fel nu till våren kan jag inte låta bli att älska den! Ångrar att jag inte kört mer på denna stilen!

just a little bit of love

Dagar man har bråttom gillar jag att göra en smidig sminkning som denna, två naturliga färger som blandas in i varandra, snyggt och passar alltid. Skuggorna jag har använt kommer från en sotningspalett jag köpte på tradera, det finns inget märke på den, men det har blivit en av mina favoriter då färgerna är så användbara, fungerar som ögonskugga, shading, rouge, contouring osv. Ska visa upp den här sen!

Eng: Days you are in a hurry, I like to make a smooth make-up like this, two natural colors blended into each other, neat and always fits. The shadows I've used is from a sweeping palette I bought for trade, there is no label on it, but it has become one of my favorites when the colors are so useful, serve as eye shadow, shading, blush, contouring, etc.. 'll Show up this late!

The evil one

För ett tag sedan blandade jag ett nytt glitter som jag var tvungen att testa. Jag kan dock inte bestämma mig för om jag hatar det eller.. tja, tycker det är helt ok?

Eng: A while ago I mixed a new glitter that I had to try. However, I can not decide if I hate it or .. well, think it is ok?

Preparing


Har förberett ett par tippar; limmat fast på tops och lagt en "nagelbädd", nu har jag dem klara så går det snabbare nästa gång nagelsugen sätter in!

Eng: Have prepared a few tips; glued the tops and put a "nail bed", now I have them ready so it will be faster next time nail craving sets in!

Happy valentine

Jag hade tänkt sätta ihop ett klipp med en nageltutorial, tyvärr har jag ont om tid så det får bli en vanlig tutorial med steg för steg bilder här istället! Jag har använt akryl, men ni kan förstås göra designen med nagellack också!


Börja med att bygga ut nagelbädden


Lägg vit akryl på resten av tippen, men spara en glipa precis vid smile line


Fyll glipan med rosa glitter och sprid ut det en bit


Placera några heart shapes över nageln


Täck hela designen med genmskinlig akryl


Fila, forma och buffa


Lägg uv gel och designen är färdig!
Denna hade nog blivit bättre om jag bara använt det större glittret, det ljusare finkorniga gör mest att det vita ser missfärgat ut. Nåväl, visst är det en söt design till alla hjärtans dag?Mavala- Party TimeIdag får detta lack från Mavala pryda mina naglar! Party time heter det.


Samarbete

Jag och Antonija (NailsNstuff) har kommit överens om att göra några sammarbeten ihop mellan våra bloggar. Det kommer gå ut på att någon utav oss gör antingen sminkning eller nagel-design och den andra ska komma med en design som matchar till det motsatta. Alltså väljer Antonija att göra en sminkning faller det på mig att göra naglar, och viseversa.


Och här kommer denna veckans sammarbete och design!Jag stod för sminkningen och med den som inspiration gjorde Antonija naglar!


ChocomaniaSome products from the body shops collection chocomania is a perfect gift for valentines day!

Sminkningar- JanuariHär är några av de sminkningar jag bar under Januari månad. Har ni någon favorit?

Eng: Here are some of the makeup I wore during the month of January. Do you have a favorite?

sunset line
XocoatlXocoatl är en helt underbar skugga från make up store som jag inskaffat nyligen. Det är också en skulla vars namn är omöjligt att uttala. Om ni, liksom jag ifrågasätter hur sjutton man fått för sig att använda ett så märkligt och outtalbart namn på en ögonskugga ska jag göra er tjänsten att förklara det nu!

Det är så att aztekerna lånade ordet cacáua från mayaspråket. Det detta ord som utvecklats till kakao, vilket vi ju använder idag. Kakaon använder man som bekant är i choklad. Choklad i sin tur kommer fån aztekernas ord xococ som betyder bitter, och deras ord för vattel, atl. Sätter man samman dessa ord så får vi ordet xocoatl.
Xocoatl betyder alltså choklad, och eftersom ögonskuggan är brun kan det ju anses vara ett lämpligt namn.

Med det utrett vill jag även visa några närbilder på denna magnifika skugga!

Jag fullkomligen älskar den, det är så synd att färgen inte kommer fram ordentligt på bild (ibland retusherar jag för att komma närmre den verkliga färgen, men har inte tid med det nu). Jag skulle vilja påstå att den är intensivare med något mer skimmer i sig i verkligheten.
Jag gillar den fraförallt eftersom det klarar sig så bra själv, det är så snyggt och enkelt att bara sudda ut den som jag gjort på bilderna.


shadeMåste medge att jag saknar långt hår lite.. Framförallt älskar jag färgen på denna bild!
När det kommer till sminkningen ligger mycket fokus på contour och highlight, den bruna ögonskuggan är en favorit från lancome, använder den mestadels till ögonbrynen annars.

Akrylnaglar- franskaDessa naglar gjorde jag i somras, byggda med tippar

Eng: These nails, I made this summer, built with tips


One stroke

One stroke är något jag måste lära mig! Jag har inte testat det ännu, men har däremot köpt lite penslar och färg, så är bara attöve en massa när jag får tid!


B-brownMin blogg handlar inte på något sätt om mode, men jag vill trots detta presentera en bikini jag nyss beställde från B-brown.se
Deras badkläder är gjorda av ett material som släpper igenom solens strålar, du får alltså en jämn bränna över hela kroppen! Just i sömmarna där tyget ligger dubbelt kan det dock fortfarande bli bikinibränna, men det löser man lätt genom att flytta kanterna regelbundet under solningen.
Nackdelen är att de flesta mönster påminner om något som jag förmodligen kan hitta i min mormors mammas garderob. Jag valde mönstret "paradise" som ni ser ovan, det är ändå en godkänd design enligt mig!

Så, så fort jag får hem min bikini ska jag testa sola i den och uppdaterar er med resultat!
Är ni intresserade av att skaffa denna så passa på innan 14 Februari, fram tills dess har de 25%.
Med frakt fick jag betala ca 600 kr för min bikini.

INSPIRATION- Red


Any wishes?

Är det något ni vill se mer av här på bloggen?
Fler recensioner, swatches, sminkningar i speciella färger/ stilar, tips, tutorials, sminksamling, nagelrelaterat..

Eller vill ni kanske att jag ska ta upp något som inte har så mycket med skönhet att göra?

Ja, det finns ju hur mycket som helst! Så passar på att lämna förslag på ALLT ni vill se och läsa om här, så tar jag upp det förr eller senare!

Akrylnaglar- RundadeDessa naglar är från i somran, tjejen som bar dem ville ha långa och rundade naglar, vilket passade fantastiskt bra ihop med hennes händer!

Rundade naglar har dock en förmåga att släppa tidigare än de kantiga, eftersom det blir ett annat tryck på nageln när du stöter emot saker med nagelspetsen.

Eng: I made these nails last summer, the girl wished do get long, soundad nails. Turned out great!

Pureok, en hemsk bild då både ögonbrynen och läpparna ser helt ojämna ut, vet inte vad jag gör! haha

Blir mestadels enkla sminkningar nu, men bättre än ingenting alls, right? :)

vår, tack!Jag längtar så enormt mycket till vår och sommar nu, lite färg i ansiktet och kunna vistas utomhus utan en supermundering på sig! Jag får dessutom så mycket bättre hy på sommarhalvåret!

Sleek- sunsetSleeks sunset palett består av 12 färger som alla är skimmriga utom den svarta. Majoriteten är eldiga, varma färger som precis som namnet antyder passar i en solnedgång.

Eng: The sunset palette by Sleek consist of 12 colours, all with shimmer exept from the black one.Palettens färgen från vänster till höger.
Detta är tyvärr den bästa bilden jag lyckades ta, då jag inte hade något dagsljus var blixt ett måste, de flesta färger är någorlunda rättvisande, men så mycket starkare! (alla är lagda utan primer).

The colours from the left to the right.
This is. sadly the best pic i culd get, the colours are quite the same in real life, but really stronger!De färgerna från vänster i både undre och övre raden ser nästan identiska ut på den första bilden, här ser ni dock att de skiljer sig åt. Den från övre raden går betydligt mer åt rött.

This is the second shadoes from the left, bouth the upper and lower road. The one to the right is more red than the other.

Skuggorna är otroligt välpigmenterade och inte alls smuliga att arbeta med, vissa känns nästan till och med lite krämiga. Jag har inte testat dem utan primer, men är tämligen säker på att det är ett måste för hållbarheten då de försvinner snabbt om man gnuggar lite med handen över dem.
Jag tycker det är väldigt trist att sleek bara har namn på vissa av sina skuggor, av de paletter jag har är enbart två utmärta med namn på skuggorna. Trist dels eftersom det helt enkelt är roligare med namn, men mestadels för att det är svårt att skriva utförliga produktlistor utan namn.
Jag gillar färgerna skarpt, trots att jag är en palettsamlare är nästan alla färger helt nya för mig, de skimmrar så mycket för att vara fasta skuggor, jag brukar annars använda lösa pigment för att få den effekten.

Eng: The shadows are very pigmented and not at all crumbly to work with, some almost feels even a little creamy. I have not tryed them without primer, but it is fairly certain that it is a must for sustainability when they disappear quickly if you rub a little with your hand over them.
I think it's very boring to sleek only have names for some of their shadows, the palettes, I have only two utmärta with the names of the shadows. Sad part because it is simply more fun with the name, but mostly because it's hard to write detailed product listings without a name.
I like bright colors, even though I am a palette collectors, almost all colors completely new to me, they skimmrar so much to be fixed shadows, I tend to otherwise use loose pigments to get the effect.En tidigare sminkning jag gjort med paletten hittar ni HÄR.

quite sadJag har kikat på en av mina rosa skuggor i sleeks sunset palett, en såndär skir härlig skimmrig gammelrosa perfekt för ett bröllop. Så använde jag den äntligen i en enkel sminkning, underbart fin färg.
Blev dock otroligt besviken efteråt när jag märkte att den lagt sig ordentligt i vecken. Då använde jag HTL under, dagen efter testade jag ett öga med HTl och ett öga med smashbox primer under. Återigen veckade sig det med HTL. Jag vet inte om det kan bero på att min HTL är gammal, (har haft den i två år), för den fungerar ihop med andra skuggor..

Men vad i helv..

Gahhh vad sur jag blir! Jag har gjort flera tidsinställda inlägg för att förbereda inför tentaperioden. Det är så smidigt att kunna uppdatera bloggen i förväg så att den hålls vid liv under perioder när jag inte hinner med att uppdatera.Men nu när jag gick in och kollade på min blogg så ser jag att alla inlägg har blivit publicerade nu ändå!
Jäkla skit!

Youtube tip- Another spot covering tutorialI really want tro try the clinique  foundation!

isadora- 606 second nailPå mina naglar har jag ett nagellack från isadora, second nail. Detta är vad som stpr om nagellacket på hemsidan:
IsaDora Wonder Nail 606 Second Nail

Second Nail är räddningen för mjuka, tunna och sköra naglar som 
lätt bryts, splittras och skivar sig. Den bygger upp volym i ett pensel-
drag. Ger ett extremt motståndskraftigt, tjockt, jämnt lager som skyddar nagelns yta, kanter och topp mot slitage.

Naglarna blir anmärkningsvärt starkare, tjockare, jämnare och 
hårdare. Högglansig, polerad finish. En sann nagelbyggare! 
Hjälper till att vårda och återställa naglarna till sitt optimala tillstånd.

Second Nail innehåller aktiva ingredienser som bevisat härdar och förbättrar naglarna efter 4 veckors regelbunden användning. Kan användas som baslack eller ensamt för en högglansig transparent, naturlig nagelmake-up. Applicera 1-2 lager. 
Avlägsna med IsaDora Nail Polish Remover.
Fri från farliga ingredienser med hänsyn till hälsa, allergier och miljön.

Jag har visserligen bladtunna naglar, men jag tror inget nagellack i världen kan råda bot på det! Så min lilla recension innehåller tyvärr ingen bedömning på om nageln verkligen blir starkare, då jag alltid har förstärkning av konstmaterial på naglarna. Jag har heller inte använt den tillräckligt ofta för att den skulle haft någon chans att förbättra min nagelkvalité.

Vad jag kan säga är dock att det faktiskt bygger upp ett tjockt skyddande lager smidigt över nageln, jag som är ett fan av vida borstar tycker också att det är supersmidigt att måla med. Lacket torkar fort och ger som lovat en glansig jämn yta. Jag har två tjocka lager på bilden, och tillskillnad från många andra lack klarar detta utan problem av att läggas tjockt utan risk för bubblor och så vidare. Färgen är superfräsh, lite ljusare än den naturliga nagelfärgen, man känner sig så ren och elegant med detta på naglarna!

Första lagret blir väldigt transparent, med två lager lyser den fria kanten igenom något och det är så jag tycker att lack som dessa ska läggas. Med ett eller två lager till får du den säkert helt täckande. Ett stort plus för att lacket torkar så snabbt.
Gel- first time!
Nu är naglarna förberedda inför tentaperiod! Jag tror dock jag hinner måla om dem ett par gånger innan.. ;)
Jag har tagit bort all akryl, filat ner dem en bit och gjort en ny förstärkning i gelé, första gången jag använder det!
Faktum är att jag tycker gelé var mycket enklare att arbeta med, kommmer nära nagelbanden utan att nudda dem, det blir en slät uta med en gång, knappt något filande och resultatet blir mer naturligt. De ser lite ojämna och "vågiga" ut på bilden, så är det dock inte i verkligheten!
Hädanefter kommer jag defenitivt förstärka naglarna med gelé istället, när det gäller förlängningar håller jag mig dock till akryl!
Över har jag lagt ett naturligt nagellack från isadora.

Eng: I used gel for the first time! I removed all acrylic, shortend the nail and used gel to sthrengten the nail. I really enjoyed to work with gel; you can get close to the cuticle, you get at smooth and even result and get a more natural result. But will continue using th acrylic to extentions!


Beauty

För några dagar sedan gjorde jag en uppsättning på söta Sandra som skulle på bal! Det är supersvårt att få bra bilder på hår faktiskt, men ni ser någorlunda hur det blev. Visst är hon supersöt!

Eng: I made this hairdo for Sandra to her prom, its quite hard to get great pics at hair..
She is a real beuty!

a little thing

Det är otroligt svårt att få till bra bilder på uppsättningar, men såhär fixade jag håret när vi skulle ut för några dagar sedan. Ganska snabb och smidig frisyr faktiskt!
Skulle kunna testa att göra tutorials på frisyrer om någon är intresserad?

Eng: it´s really hard to get nice pictures of hairstyles, but this is the way I had my hair a couple of days ago. I could try to do some hairtutorials if you want to?

magentaDenna sminkning hade jag för några dagar sedan, naturliga färger på locket, eyeliner med vinge och glitter längst undre fransraden. Tänk på att inte använda vanligt hobbyglitter, utan glitter avsett till smink! Jag fick massor av glitter i ögonen när jag tvättade bort sminket, eftersom sminkglitter har rundade kanter skär det inte i ögonen och skadar inte, vilket hobbyglitter gör!
Jag ska precis inleda min tentaperiod, jag kommer uppdatera bloggen  nästan lika regelbundet som vanligt, däremot skriver jag inte ur produkterna under denna period, ni är dock varmt välkomna att fråga om ni undrar över någon produkt!

Eng: This make-up, I had a few days ago, natural colors on the eyelid, eye liner with wings and glitter at the lower lash line. Remember not to use plain hobby glitz, but glitter intended to make up! I got lots of glitter in my eyes when I washed off the makeup, as makeup glitter has rounded edges it does not cut it in the eye and does not hurt, which makes the hobby glitter!
I'll just start my exam period, I will update my blog almost as regularly as usual, but I do not write from the device during this period, you are however welcome to ask if you are wondering about any product!


a simple romance

Här kommer ännu ett reprisinlägg på en balfrisyr jag gjorde förra året. Enkel och romantisk!

BarkGårdagens sminkning, produktlista uppdaterar jag med senare!

Eng: yesterdays make-up, I will update with a product list later!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!