akrylnaglar- stjärnfall

Idag hade jag härliga Jessica här igen för att bli fin om klorna! Naglarna vi gjorde sist hade fått en rejäl utväxt fort, så de var bortplockade. Eftersom hon biter på naglarna växer de snabbare än annars, så den inte så smickrande utväxten kommer tyvärr fort!
Vi gjorde franska med en liten twist, inspirerade av hennes nya tatuering!
 
 
Jessica älskar stjärnor, gadden är fixad på house of pain och var ju superfin! Dessutom täckte de över en annan liten tatuering hon inte längre var nöjd med, ett jättebra jobb!
 
 
 
 
Tyvärr glömde jag ta en närbild på stjärnorna, men det syns ju någorlunda ändå. Vi blev verkligen nöjda båda två, jag blir så glad när man tillsammans kan komma fram till en design och den sedan visar sig bli perfekt! Naglarna är verkligen hennes stil och passar henne så otroligt bra!
 

Nailforms

Jag har tidigare använd ett par usla nagelformar där klistret hela tiden släpper vilket är sjukt irriterande! Jag tog äntligen tag i saken och beställde nya från nagelgiganten. Mina nya formar har en kant att klistra ihop under fungret vilket gör att de sitter mycket bättre, dock är de till för vida naglar, jag vet inte riktigt varför jag valde sådana. Jag kommer förmodligen köpa ytterligare en typ av formar från samma ställe, då de är svåra att färsta till den med naglar som har en tydligare C kurva.
 
Här är de tidigare jag hade, billiga men usla! Jag tycker inte de är särskilt krångliga att fästa, men de släpper som sagt konstant.
 
 
Mina nya, kostar 140 kr för 500 st här.
 
 
De sitter ordentligt, men som ni ser blir det lätt ett glabb som är svårt att undvika när nageln har en tydligare C-kurva. Däremot passar de utmärkt till vida/platta naglar som de ju faktiskt är avsedda för. Ska man bara satsa på en sort tycker jag dock det är bättre att hitta en sort som är till för naglar med normal kurva med en ordentlig fästkant då jag inte märkt av några problem att fästa vanliga formar på vida naglar, däremot tvärtom.

Hösttrend 8

Detta är en alldeles underbar sminkning som lär slå stort i höst!
François Nars, mannen bakom makeupmärket Nars, var hjärnan bakom looken som visades på Marc Jacobs visningar. Han inspirerades av 1920-talet och av dåtidens ikon Marchesa Luisa Casati och skapade de halvt sotiga ögonen som skulle se drömlika men ledsna ut. Till detta använda han Nars Eyeshadow duo i färgen Pandora (den matta, svarta nyansen) samt Nars ögonskugga i färgen Bali (en matt, mörkbrun nyans) på det nedre ögonlocket. I övrigt användes varken rouge eller läppstift. Ögonbrynen däremot, skulle vara tjocka och markerade. En svart eyeliner applicerades också på nedre ögonlocket. Maskara applicerades på både övre och nedre fransraden, men den sistnämnda fick lite mer. (från http://ohangie.se)
 
 
 

Orly- kiss the bride

Som många av er säkert redan vet har orly kommit ut med smartgels som är en blandning mellan gelé och nagellack. De härdar med en LED eller UV- lampa, förstärker nageln men är inte tillräckligt stark för att förlänga med, går lättare att ta bort än gel och håller längre än nagellack, ca 2-3 veckor. Du an köpa både lacken och LED lampan på tex kicks. Lampan har jag för mig kostar ca 270 kr och lacken 170. LED lampan är alltså väldigt billig, medan lacken är ganska dyra..
Jag har använt min egen UV-lampa och primer, så det enda jag har köpt är ett av lacken. Det jag valde heter "Kiss the bride".
 
 
Eftersom jag har dekor på fingernaglarna som blir svår att täcka över valde jag att testa detta på tånaglarna. Dock förtjänar tånaglarna lite extra vård och fina färger om sommaren så de passar bra i snygga skor!
 
 
En fräsh och härlig färg, jag tycker dock den gör sig bättre på fingernaglar, till tårna hade jag gärna haft den någon nyans mörkare. Jag är ändå väldigt nöjd och det är så skönt med ett lack som sitter, jag lackar om mina tånaglar nästan varje dag då det alltid skavs bort lite längst ut på tippen.
 
Nu återstår att se hur länge detta sitter! Jag fick måla 3 lager för full täckning, förutom ena stortån som krävde 4. Det är dock väldigt smidigt att lacka med, så det går inte åt så mycket tid. Köper du LED-lampan behöver det dessutom endast härda i 30 sek, medan det går åt 2 minuter i en UV- lampa.

Laserkam


Det finns en relativt ny produkt som ska främja hårtillväxten, främst avsedd för män som börjar bli skalliga, men jag antar att den fungerar lika bra till kvinnor som vill ha ett tjockare hårsvall!
 
Beskrivning: The Power Grow Comb använder Laser och Infrarött LED ljus för att stimulera cellerna i hårsäcken. Den ökar blodcirkulationen och kombinationen hjälper till att få in näring i hårsäcken.
Den stimulerar även med vibrationstekniken, och detta ökar blodflödet till hårsäcken och bidrar till förbättrad hårväxt.
Den bifogade kammen möjliggör så att lasern och ljusbehandlingen når in på djupet i hårsäcken.
Placeringen av tänderna på kammen skapar en perfekt seperation av håret.
 
 
 
Denna kostar 1299 kr här, men är just nu på rea för 599 kr.

Smashbox photo fhinish Lid primer

På min födelsedag för längesedan fick jag en primer av mina underbara vänner, blev superglad! Denna kommer från smashbox och skapade stora förväntningar hos många då deras photo finish ansiktsprimer är älskad och hyllad av de flesta. Jag har inte ansiktsprimern och kan därför inte uttala mig om ifall denna håller samma mått.
 
 
Jag har hunnit testa denna ordentligt då jag använt den flitigt sedan jag fick den i Januari. Den kommer med en lite skummgummiliknande applikator som är smidig att dutta ut den med för att sedan jämna ut med fingret. Det ger en fin jämn yta att jobba med och förstärker pigmenten i skuggorna, vilket gör att den fungerar fint även till budgetskuggor som kanske har en sämre pigmentering.
 
 
Utformningen av förpackningen är bra då det är enkelt att ta upp produkt med applikatorn och den ger viss lyx känsla. Den är oljefri vilket gör att den passar bra särskilt till dig med ögonlock som lätt blir oljiga då denna ger en torr yta att jobba på. ytan som skapas gör också att skuggorna går lätt att sudda och tona ut. I jämförelse med HTL från MUS som jag annars använder plockar denna inte fram pigmenten riktigt lika bra, vilket dock kan vara en fördel då HTL ibland ger mer pigment än man förväntar sig. Med denna primer från smashbox får du i regel samma färg på ögonlocket som skuggan har i sin förpackning. Den är också betydligt lättare att sudda ät HTL tack vara sin icke klibbiga finish.
 
 
 
 
Den blir inte transparent på huden, utan ger en ljus beige färg, precis lagom för att täcka ytliga blodkärl. Det gör dock även att den inte lämpar sig väl till väldigt ljusa skuggor, en vit skugga blir aldrig riktigt vit eftersom basen är beige.
 
Denna promer kostar 230 kr på eleven och gör absolut sitt jobb! Dock kommer jag satsa på en primer från too faced nästa gång då jag fått intryck av att de har liknande egenskaper, men att den från too facved lämpar sig även för ljusa skuggor och är dessutom billigare.
 Ett annat prisvärt alternativ till denna är en primer från Lumene.
 
 
 
 

Youtube tip- Kim Kardashian bridal makeup

 

My secrets

Jag tror alla personer har någon speciell grej, ovana eller vana för sig när det gäller skönhetsfronten. Du kanske inte kan visa dig utan mascara, alltid målar läppstiftet lite utanför för att förstora, är ett ögonbrynsfreak eller hur mycket du än försöker inte kan få till en snygg eyeliner?
 
Här är några av mina "skönhetshemlisar"!
 
* Jag är superkittlig på mitt vänstra ögonlock och har därför problem att lägga eyeliner där!
* Jag förminskar nästan alltid mina läppar när jag använder läppstift, dvs jag använder concealer och täcker ytterkanten av läppen och använder bara läppstift en liten bit in på läppen
* Jag hatar att smörja in mig med kroppslotion och är konstant torr med ödleliknande skinn..
* Det viktigaste att göra i en sminkning för mig är foundation och ifyllda bryn. Med det kan jag vistas överallt och ändå känna mig fin
* Jag och lösögonfransar är för evigt ovänner!
 

akrylnaglar- Cherry tree

Jag fixade nya naglar på mig själv igår, köpte dessa metallic tippar för något år sedan, men har inte blivit av att jag använt dem tidigare. Nu var det dags och jag är väl sådär nöjd, tipparna är ganska vida trots filning och pinch.
 
 
Min nya topcoat får en klabbig hinna som måste torkar bort, tyvärr verkar för mycket försvinna, för även nailarten försvann på vissa ställen som ni ser :(

Youtube tip- nose contouring for different shapes

 

Akrylnaglar- Wedone

Jag har börjat göra diskreta naglar på min övningshand att visa upp för kunder. Tanken är att visa att man kan ha diskreta och stilrena naglar utan att för den sakens skull köra på vanliga franska varje gång. Flera av naglarna jag gör kommer vara just franska, men med någon enkel detalj så att det fortfarande är väldigt safe så att säga.
 
Detta är de första, vanliga franska men med ljust rosa skimmriga prickar längst smile line.
 

Hösttrend 7

Zac Posen har tillskillnad från många andra satsat både på ögon och läppar i höst. Färger medd röda toner i fungerar alltid till hösten, likaså ät glossigt röda läppar ett säkert kort. Ögonsminkningen är väldigt svepande och kattlik, den föll tyvärr inte mig riktigt i smaken..
 
 

Pina colada

När det trist väder ute gäller det att använda lite glada färger som piggar upp istället! Idag har jag sotat ögonen i en orange skugga, har en ordentlig eyeliner och det underbara läppstiftet tropical pink från isadora!
 

Hösttrend 6

MiuMiu har tänjt lite extra på gränserna i höst och visar denna, allt annat än alldagliga sminkning! Vi ser både paljetter, lösfransar och starka färger i denna makeup. Vad jag kommer ta efter i denna sminkning är den tydliga vita färgen under ögat, till denna passar förmodligan nyx jumbo eyepencils utmärkt!
 
 

makeup inspo tip

Svårt att hitta inspiration till sminkningar? Testa att googla på face charts så dyker massor av mallar upp på skisser till sminkningar av alla de slag! Jag tycker det är jättekul att titta på dessa och blir verkligen inspirerad. Det är framförallt spännande att se hur en ritning på papper kan förverkligas i ett ansikte.
 
Här får ni några smakprov!
 

Everyday I`m shuffeling

Usch vad dagen har gått fort! Jag har inget jobb i sommar och känner mig ändå stressad.. Här är dagens sminkning i all enkelhet vilket fall.
 
 
Secret agent från MUS runt hela ögat, fäst den med en blå skugga och på med blå mascara. No more, no less.

Hösttrend 5

Versace  står för denna härliga sminkning där all fokus finns på ögonen. Bleka bryn till en metallisk sotning med en liten twist genom att skuggan under ögonen dragits ut istället för att flyta ihop med den övre skuggan. En liten flik har också gjorts med eyeliner i ögonvrån. Jag gillar denna skarpt och kommer absolut inspireras av denna i höst!
 
 

Blonde hair and brown eyes

Jag älskar kombinationen bruna ögon och blont hår, precis som ljusa ögon till mörkt hår, det känns lite exotiskt tycker jag!
Frågan är dock om jag kan bära upp blont hår? Jag gjorde mitt ljusare för inte så länge sedan och det tog ett par veckor att vänja sig..
 
 
Hmm, en rågfärgad blond skulle kanske gå..? Riktigt sugen att fixa det och en hårförlängning!

Challange, day five- bright lights

Det var hemskt längesedan jag gjorde en av sminkningarna från utmaningen, fast å andra sidan, är det inte något att jäkta med, de kommer när de kommer!
Dagens utmaning var "bright lights" vilket ju kan tolkas på flera olika sätt förstås! Min tankebana gick ungefär såhär; starka ljust kommer från strålkastare, vilka ofta riktas mot kända personer, vilka ofta blir fotograferade. Förr var alla bilder svartvita och jag ville därför göra en sminkning som var vanlig på den tiden och som passar i svartvitt! Därför gjorde jag en sminkning med eyeliner och röda läppar helt enkelt. Jag hade med fördel kunnat ha en mörkare röd, men just idag ville jag ge denna "läpptusch" en ny chans eftersom jag ratat den så hårt innan. Mer om det senare!
 
 
Jag har också vitt under ögat, vilket gör sig fint i svartvitt där det ser väldigt fräsht och uppiggande ut, i färg är den dock betydligt skarpare!
 
 
 
Till ögonen har jag använt en creme eyeliner från wet`n wild, under ögat är NYX jumbo penna i milk som jag fäst och suddat med en matt vit skugga.

Hösttrend 4

Hos Fendi har denna enkla men fantasifulla sminkning visats upp, ögonsminkningen påminner om vackra vingar från en svan som börjar vid ögats ytterkant och sveper upp över brynet. Till denna används förmodligen en vit krämig skugga eller penna. I övrigt ser vi lite eyeliner, mascara och en lätt skimmrig guldskugga under ögat till den matta hyn och lätt glossiga läpparna.
 

Tävlingstips!

Sara på Lackat håller just nu i en supertävling!
Sjukt fina priser går att vinna, jag sitter nästan här med magknip bara för att jag sååå gärna vill ha dessa produkter! Det fick mig att tänka på att jag faktiskt har vunnit en hårprodukt av henne tidigare som jag glömt att skriva om! Blir absolut en uppdatering om den senare! Nåväl, tillbaka till denna tävling,
 
Det ni kan vinna är:
- Body lotion från Dolce & gabbana, light blue - luktar riktigt fräscht!
- Fuktkräm från biotherm
- Parfym från Gucci, flora.
- Rött läppstift från versace.
 
 
ehh, JA TACK!!!!

Ah, that summer breeze!

 
GET INSPIRED

Hösttrend 3

I höstas var vampiga läppar en stor hit, säkert hade twilight succén viss påverkan på trenden. Jag var förtjust i den och skaffade en underbar läppenna, men mycket mer blev det inte. Att trenden håller i sig även denna höst gör därför i alla fall mig glad!
Denna sminkning med vampiga läppar till en övrigt avskalad makeup bestående av en bas utan särskilt mycket contour med ljusa ögonbryn och endast mascara visades upp av Gucci.
 
 

improvement

Idag tog jag tag i mitt liv och piffade till mig lite :) Fortfarande en enkel sminkning, men vad gör väl det?
 
 
Hela ögat är sotat i en skimmrig eyedust och längst övre fransraden har jag skuggat in lite svart med smal pensel vilket gör blicken mer intensiv. Har massor av inspiration till sminkningar nu, äntligen!
 
Vill också tipsa om denna underbara låt med Agnes!
 
 

All day

 Det känns som om det var evigheter sedan jag sminkade mig något över huvud taget! Igår gjorde jag en väldigt sparsam sminkning, men lite foundation, rouge, mascara och läppglans åkte i alla fall på! Knappt värt att visa upp förstås, men det kändes som en "heavy sminkning" i jämförelse med hur jag har sett ut de senaste veckorna! Måste bli ändring på detta!
 
 
Har ljusat upp håret en del by the way, vågar jag lägga i ett par slingor också tro?
 
 
 

Hösttrend 2

Här är ännu en sminkning som visats till hösten, denna gång från Donna Karen som visar en relativt täckande bas med contour och naturlig färg på läpparna. Till detta glossigt röda ögonlock utan mascara och markerade ögonbryn.
 
 

Apoliva scrubrondeller

När jag var med min syster in på apoteket häromdagen fick jag syn å dessa scrubrondeller från apoliva. Jag är en riktig latmask när det kommer till att ta hand om hyn tyvärr, smörjer mig akdrig efter duschen, tycker peelingar är jobbiga och det är så omständigt att tvätta bort smink! Därför kändes detta som något passande för mig, det är så mycket smidigare att skrubba med en rondell än att kleta produkter i ansikten som är svåra att skölja av och så vidare.
 
 
Rondellerna används ihop med rengöringslotion eller vanligt vatten, ena sidan är täckt av fina korn som peelar bort döda hudceller. De ska användas 1-2 ggr/ vecka, men inte på aknehy. I paketet finns 30 st, alltså klarar du dig nästan 4 månader på ett paket som du betalar nästan 30 kr för!
 
 
Rondellen är ganska stor och luddar inte när du blöter den vilket vanliga bomullsrondeller kan göra om man ska gno ordentligt med dem!
 
Närbild på den finkorniga sidan.
 
Jag älskar verkligen dessa, de var ännu bättre än jag trodde! För det första är det som jag nämnde tidigare mycket smidigare med dessa än vanliga peelingkrämer, du slipper klabba i hela ansiktet och behöver inte lägga tid på att skölja bort produkten efteråt. För det andra kan du med dessa helt själv bestämma hur mycket du vill att peelingen ska ta, använd den bara löst om du föredrar mildare skrubbar, eller om du som jag vill att det ska ta ordentligt är det bara att trycka hårdare med rondellen. För det tredje är det underbart att du själv kan välja vad du vill använda den ihop med, kanske har du ett ansiktsvatten du älskar eller en rengöringslotion du är väldigt förtjust i, att kunna använda dem som peeling är ju perfekt! Sedan är naturligtvis det låga priset en fördel, dessutom är de smidiga att ha med när man reser, dels eftersom man kan plocka ut så många pads man behöver, dels eftersom det inte är någon vätska och därför går bra att ha som handbagage på flyget.
Enda nackdelen jag ser är att de inte ska användas på aknehy.
 
Jag köpte alltså dessa på apoteket och tror jag betalade 27 kr för dem.
 
 
 

Hösttrend 1

En rad olika sminkningar har visats på årets höstvisningar och en av dem är denna från D&G som satsar på en väldigt lätt sminkning med porslinshy, lätt brunmarkerad undre franslinje, ljus ögonpenna på vattenlinjen och en skugga i ljusa svagt grå toner.
 

akrylnaglar- förstärkning

Igår hade jag Ruth här för en förstärkning av hennes naturliga naglar. Det är verkligen kanon att lägga en förstärkning på sina egna naglar om man inte gillar att hantera lite längra naglar, dessutom ser en nagel längre ut så fort man får på en vit kant, då behövs inget förlängning ändå!
 
 
Haha, Ruth hade fullt upp med att gosa med lilla Ängla, så blev annorluna bilder denna gång!

50% på hela Elfs sortiment!

Nu kör Elf en kampanj, 50 % på hela sortimentet! Gäller till den 14, så pass på! Förr körde de denna kampanj väldigt ofta, men sedan slutade det, så om den är här för att stanna eller inte vet jag inte, i vilket fall tänkar jag, trots min veka ekonomi lägga en beställning.
 
Koden är INDEMAND50 och du måste beställa för 35 € för att få rabatten.
 
Missa inte deras mineral boost och mineral infused primer om du lägger en beställning, två riktigt bra produkter!
Jag ska även testa mascara primern, några nya läppstift, deras eyeliner i färgen teal och lite annat smått och gott!

Akrylnaglar- Förstärkning

Dagens kund hade naturligt långa naglar, därför filade vi ner dem en bit och lade en förstärkning med fransk manikyr. Jag gör inte förstärkningar så ofta och har ibland upplevt att det är svårt att få en förstärkning att sitta på en kort nagel. Eftersom dessa som sagt var långa tror jag inte det blir några problem. Utmaningen denna gång var istället att vissa naglar var ojämna med vissa gropar, jag tycker vi fick ett bra slutresultat ändå!
 

akrylnaglar- stilettos with a touch of lilac gel

Efter en månad såg utväxten på mina naglar inte så trevlig ut, så igårkväll var det dags att göra nya. Min elfil har gått sönder och jag vet inte hur många timmar jag satt och filade bort material, jag hatar att lägga tid på det! Det är dock nödvändigt att ta bort så mycket material som möjligt för att få ett bra resultat när de nya naglarna byggs..
 
Här är de nya jag gjorde:
 
 
Jag gillar formen och färgen, men de blev så fruktansvärt tjocka! Jag byggde hela nageln i cover pink akryl, sedan var avsikten att bara lägga ett tunt lager gele (har köpt ett helt gäng, berättar mer i ett eget inlägg) på tipparna. Enda gången jag använd gelé tidigare var ett genomskinligt lager som förstärkning på en naturlig nagel, så jag är väldigt ovan vid materialet. Det krävdes betydligt mer än jag förväntade mig för att få en fin färg, därav de allt för tjocka naglarna :( Tursamt nog syns det inte ovanifrån, så jag tänker behålla dem någon vecka eller två i ala fall!

Akrylnaglar- future blue

 
Idag var Madde här för att få naglarna gjorda, hon var en av de första jag gjorde naglar när jag började, så var kul att få göra dem igen efter att jag utvecklats lite! Jag fick i princip fria händer, inte för gulligt eller plåttrigt, tycker detta passar henne perfekt!

Akrylnaglar- sparkling

Nu har jag precis blivit klar med naglarna på dagens kund! Malin var här för tredje gången och blir bara modigare för varje gång, även om det går med myrsteg! haha Första gången var det vanliga franska, sedan franska med vita blomstickers på ringfingrarna och nu franska med lite vitt glitter strött över tippen! Snart blir det nog glitter i alla färger ska ni se! ;)
 
 
Äntligen börjar jag bli nöjd med naglarna jag gör! Många tycker jag gjort fina naglar länge, men kritisk som man är har jag alltid ganska mycket att klaga på! Underbart att kunna vara nöjd över det jag gör :)

Akrylnaglar- Sofie

Sofie var här för att få naglar inför sin Rhodos resa, som vanligt får jag fria händer, vilket resulterade i dessa färgglada naglar!
 
 
Det blev lite lollipop liknande naglar i neonrosa och neongul med en guldig LV logga på ringfingrarna :)

Jessicas naglar

Hade precis världens underbaraste tjej här för att få sina naglar gjorda, var så trevligt! Hon valde franska, här kommer bilder!
 

cause I`m a hot one

Efter att jag kom hem från Malta fick jag ett hemskt akneutbrott! Jag tror det ände sist då jag var i Tunisien också, det är som att huden inte riktigt kan ställa om sig från värmen till vårt Sverigeklimat! Därför har jag mest vilat från smink, vilket egentligen passat ganska bra då inspirationen och blogglusten legat nere sista tiden. Idag blev det dock en snabb sminkning innan jag åkte till stan och lunchade, den ska ni givetvis få se!
 
 
 
Jag hatar att min eyeliner ser så ojämnt ut med stängda ögon! Huvudsaken är dock att den är jämn med ögat öppet!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!